Reportage & Artiklar

Arkiv ©JS media

 

 

Publicerat i Göteborgs Posten

Redan vid dörren står det fullkomligt klart.
Gun Ragnarsson motsvarar inte min föreställning om
en grisuppfödare.
Uppväxt i Hammarkullen har hon blivit en frisk fläkt i bondeleden. Flerfaldigt prisad för sin djurhållning och invald i Kungliga Latbruksakademien – som enda kvinnliga bonde utan akademisk utbildning – är Gun Ragnarsson ett namn att tänka på när man står i valet och kvalet vid kyldisken.

Läs mer

Foto: JS media  

Publicerat i Torg och Marknadsnytt

Det är berg av keramik, skor, kläder, möbler, läder, kryddor och lampor. Och en myllrande människomassa som trängs med åsnekärror, hästskjutsar och mopeder. Nordafrikas största marknadshandelsplats, Marakkesh i Marocko, är en orgie i färger, dofter och upplevelser.

Läs mer

Foto: JS media  

Publicerat i Elektrikern

Elektriker på heltid och elitidrottsman.
Leif Johansson i Varberg har de senaste åren lyckats kombinera sitt arbete med att hålla sig kvar som landets obestridlige roddarkung. På sensommaren växte hans guldsamling till 29 SM-medaljer.
– Jag lever väl på gamla lagrar, men det gäller att ständigt underhålla sin fysik, säger Leif vars vakna tid uppfylls av jobbet, träningen och tävlingen.

Läs mer

Foto: JS media  

Publicerat i Allas

För tre år sedan åkte tvåbarnsmamman Annika Häggkvist,32 år, från Sundsvall på en veckas charterresa till Turkiet. Ombord på turistbåten Kismetim, ”mitt öde” på svenska, sökte hon en stunds svalka i likhet med många andra turister.
Skillnaden blev att Annika i dag är ägare till den 18 meter långa båten. Och gift med en av dess muslimska besättningsmän.

Läs mer

Foto: JS media  

Publicerat i Året Runt

Vare sig Lotta eller hennes man Mats kunde ana vad som väntade efter semestern på ön där en fårhjord gick och betade. Där, för tio år sedan, hittade Mats på sina första fårformuleringar. Medan Lotta ritade de första bilderna.
Idag är fårtavlorna enormt populära. Frånsett att de räddat familjens ekonomi har fåren också svetsat samman paret Keyet.

Läs mer

Foto: JS media  

Publicerat i Ginsten, Hallands läns landstings personaltidning

Fler och dessutom allt mer komplicerade apparater. Detta ställer stora krav på anställda i sjukvården. Inte minst på avdelningen medicinsk teknik vars lilla yrkesgrupp kontrollerar och servar utrustningen. Fungerar inte tekniken ihop med personalen är patienterna illa ute i dagens apparatintensiva sjukvård

Läs mer

Foto: JS media  

Publicerat i Hallands Affärer

En dramatiskt ökad satsning på forskning. Och flytt till Varberg.
Så ser strategin ut när Södra Cell i sommar sätter spaden i marken för en ny forskaranläggning vid Värö Bruk
– Vi ser stora fördelar med närheten till bland annat Chalmers som vi nu utvecklar samarbetet med, säger Karin Emilsson, forskningschef på Södra Cell.

Läs mer

Foto: JS media  

Publicerat i Skolvärlden

Bråk om en snöboll urartade i slagsmål mellan huvudskyddsombudet och en 14-årig elev. Det blev kulmen på en lång tid av oro på Bläshammar skola sju kilometer norr om Varberg.
Den ovanliga händelsen är nu ett fall för såväl åklagare som Arbetsmiljöverket, AMI, som tänker granska även andra skolor i kommunen.

Läs mer

Foto: JS media

 

Publicerat i Cykla

Säkert, socialt och - billigt.
Gerhard Eriksson i varbergsklubben CK Wano saknar inte argument för att arrangera bussresan till Vätternrundan:
- Vi hoppas bara att fler ska nappa på detta, säger han.
Cykelklubben i Varberg med 150 medlemmar erbjuder sedan flera år deltagare i Vätternrundan att ta sig de 30 milen till Motala med buss.

Läs mer

Foto: JS media  

Senast arkiverat

 

 
Foto: JS media

Publicerat i personaltidningen Strömmen(dec 2009)

De växte upp i samma by. Och gick till sjöss på samma båt. Deras blivande fruar var kompisar. De fick två barn vardera.   Gick i land och jobbade på samma företag. Tills de för många år sedan hamnade på Ringhals.

- Ja, vi har nog skuggat varandra ganska väl genom livet, konstaterar Lennart Skärström och Gunnar Dahlberg med högen av bildbevis framför sig.

 

Text: Jan Söderlind Läs mer

Foto: JS media

Publicerat i Ginsten (feb 2008)

Svetten stänker. Rolling Stones svänger skönt ur högtalarna. Det är armhävningar, situps och mängder av övningar med eller utan hantlar och stänger. I tufft tempo driver ortopeden Björn Jacobson på Varbergs sjukhus sin gymnastikgrupp av och an över det gröna linoleumgolvet. Vilket han nu gjort varje vecka de senaste 30 åren!

 

Text: Jan Söderlind Läs mer

Foto: JS media

Publicerat i Svensk Boule (dec 2007)

Nu sprids stjärnglans över Ståhl-hallen i Halmstad.
Det är mycket grattis och ryggdunk för laget som gjort vad inga andra lyckats med tidigare. Vunnit svenska cupen, tagit hem elitserien och spelat final i Europacupen.
- Jättekul med så mycket uppskattning, nu har vi fått blodad tand, säger Frida Arvidsson, en av Hamstad Petanks framgångsrika spelare.

 

Text: Jan Söderlind Läs mer

Publicerat i Hemmets Veckotidning (sept 2007)

Linda och Sven har tagit Afrika till sitt hjärta. Men den väldiga kontinenten bär en sorg med sig. Det är platsen där de förlorade sina älskade i två tragiska olyckor. Att paret i dag åter ser ljust på livet är ödets försyn. Och de är övertygade om att de har sina älskades stöd.
– Vi kan kärleksfullt skoja om Ingegerd och Poul och tror nog att de kan vara lite avundsjuka på oss...

 

Text: Christine Björklund

Foto: JS media  

Publicerat i Restauratören (aug 2007)

Ett litet djuprött familjehotell som inte liknar något annat. Originellt, enkelt och mycket personligt. Ägaren Lasse diding lägger ner hela sin själ i vad han kallar sitt livsprojekt.
– Det får inte bli pretentiöst och gäster ska aldrig känna sig bortkomna eller underlägsna de anställda, säger han.

 

 

Text: Monica Hirsch

Foto: JS media